Це неприбуткова організація, її діяльність направлена не на збагачення цієї установи, а на збагачення членів кооперативу. Прибуток отримують пасічники які є членами цього кооперативу. А раз так, то кожен пасічник може вважати кооператив своїм підприємством, бо воно працює на нього.
Детальніше...
Ви бджоляр, який в кінці сезону має певну кількість меду.
Які є можливості збуту?
Узагальнюючи вище сказане робимо висновок, що для членів кооперативу головним завданням є знайти покупця, якого би задовольняла ціна. Якщо пасічник домовився з покупцем про якість, кількість, тару, час поставки і ціну, то всі інші питання, зв’язані з документацією, безготівковою оплатою та інше, бере на себе кооператив.
По перше, слово «кооператив» асоціює зі словом «колхоз». Але кожен пасічник в кооперативі залишається як і був самостійним виробником бджолопродуктів і об’єднання цих продуктів відбувається тільки за згодою пасічника і втому випадку коли в цьому є економічна доцільність.
По друге дуже мало практичної інформації стосовно кооперативів, тому що їх дійсно мало і тому що кооперативи це реальні конкуренти усіх перекупнів. Пасічник , за допомогою кооперативу, має інструмент якого у нього не вистачало для співпраці з кінцевим підприємством. У пасічника з’явилась можливість напряму працювати з любим підприємством країни або навіть світу.
Вважаю що процес створення кооперативів в Україні не минути, тому що тільки сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи дають реальну можливість пасічникам збільшити свої матеріальні здобутки. Але перед тим як створювати новий кооператив, треба подумати над тим, що може краще приєднатись до вже існуючих. Маленький кооператив не задовольнить об’ємів за які платять гарні гроші. Раджу не розпорошувати зусилля, а об’єднавшись допомогти собі зробити свою діяльність вигіднішою.